logoSzombaton 14 órakor elkezdődött a félig online és félig offline farsangunk. Sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtuk megoldani, hogy együtt legyünk ezen a napon és a hagyományokhoz híven tartsuk a farsangunkat. Mindenki nagyon izgatott volt.

A gyerekek hoztak sokféle süteményt, szendvicset és üdítőt is a cserkészotthonba. Az online térbe bekapcsolódók is készültek maguknak elemózsiával és miután sikeresen mindenki megérkezett online és offline is, Sanyi bá egy beszéddel nyitotta meg a farsangot a hagyományokhoz illően. Majd egy rövid történetet hallhattunk, ami kicsit ráhangolta a gyerekeket a farsangra. Ezután mindenki ha csak kamerákon keresztül, de bemutatta a jelmezét, mivel kötelező volt erre az alkalomra jelmezben vagy álarcban érkezni. Majd következtek az őrsi produkciók, ami videófelvételek megnézésével tudott megvalósulni, mert sajnos nem egy helyszínen voltunk. Nagyon ügyes és kreatív volt mindenki, hiszen nagyon jó videókat láthattunk az őrsöktől. Ezután a gyerekek kicsit szusszanhattak evés és ivás szünettel egybekötve. Aztán csoportos online és offline csapatjátékok következtek. Az online térben among us és skribbl volt a nyerő, mi személyesen pedig az udvaron játszottunk a gyerekekkel. Majd mikor újra bekapcsolódtunk az online világba, eredményhirdetés következett. Az egyéni produkciók közül 3. helyezést ért el holtversenyben a cica (Julcsi), a műtős doktornő (Luca) és az M&Ms (Kamilla és Regina). 2. helyen a katica (kis Kamilla) szerepelt. 1. helyezést pedig az unikornis (Lara) kapott. Csoportos előadások közül 3. helyen szerepelt a Levendula őrs, 2. helyet kapott a Tengeriszarvas őrs és első helyezést ért a Denevér őrs. Különdíjat érdemelt a kószatánc produkció. Köszönjük a szereplőknek és a bíróknak a munkát! Majd mi a cserkészotthonban elköszöntünk a többiektől, akik online voltak jelen és az otthonban készítettünk a gyerekeknek egy szabadulószobát. Nagyon élvezték a gyerekek a különc farsangot! Reméljük jövőre már a hagyományos farsangunkat is be tudjuk nekik mutatni. 

Horváth Regina

Csapatparancsnokunk köszöntöje: 

Kedves Vendégeink, cserkészek és jelöltek!

Nagy tisztelettel köszöntöm a részt vevőket, abban a reményben, hogy egy gondtalan délutánt tölthetünk el nehézségekkel tűzdelt mindennapjainkban.

Farsang nem múlhat el bál nélkül, ami a vidámság, játék és tánc helye és ideje. Idén azonban a vírus keresztülhúzta elképzeléseinket, így a személyes jelenlétet csak virtuálisan tudjuk biztosítani. Most vonhatunk mérleget az elmúlt év sikereiről, sikertelenségeiről és kijelölhetünk egy lehetséges jövőképet, ami tevékenységeinkhez igazodási pontok lehetnek.

Szorongva, vegyes érzésekkel készültem a mai napra és visszagondolva a korábbi báljainkra. Immár a mai lenne, a 19. cserkészbálunk – 2002-ben tartottuk az elsőt – és felelősségteljesen kijelenthetem, minden évben egyre nehezebben kivitelezhető esemény, de nem anyagi okok miatt. Értékét vesztett, letargiába döntött, kilátástalannak látszó világunk, cserkészcsapatunkban is érezhető. 2002-ben a bál egy nagy cserkésztalálkozó volt, szinte mindenki megjelent, aki a csapatban megfordult, sőt egyik alkalommal még a siófoki cserkészek is emelték a bál színvonalát. De, idén a világjárvány miatt csak szerény lehetőségeinkkel tudunk élni.

Cserkészév – mint mozgalmi időszak- nagyjából az iskolai tanévkezdéssel megegyezőleg, szeptember elején indul az újoncok toborzásával és augusztus 20-án, a jelöltek fogadalomtételével fejeződik be.

Rövid felsorolásban emlékezzünk vissza a tavalyi cserkészbáltól eltelt időszakra.

-2020. 02. 15-én a Fischli Házban tartottuk viszonylag családias létszámban a bált

-februárban és márciusban megemlékeztünk Varga Béla és Szőllősi Atyák halálának évfordulóiról

-06. 04. Trianonra emlékeztük a városi ünnepség keretében, majd este a plébánia kertben tábortűzesztünk.

-06.24-én kerékpáros portyát szerveztünk Gyúgyra

-08.19-27. nyári nagytábor Kemendollár mellett

-09. 05-én du toborzó a Platán strandon, este évnyitó tábortűz a plébánián

-09. 19. Őszi portya Csiszta helyett a Kerekesbirtokra

-10. 02-04- UB

-11.01. Temetőlátogatás

-11.14. Madártető készítés

-11. 28. Betlehem állítás és adventi gyertyagyújtás az 56-ok terén és

 az ev. templomban

-12. 24. betlehemi színdarab bemutatása

-2021. 02. 07. megemlékezés Feri ’bá születésének 100. évfordulóján

Az elmúlt időszakban, örömteli eseményekben is volt részünk. Megszületett V. Kálmán, Kálmi kisfia és kaptunk 3 kiképzett őv-t és egy st-t, Regina, Kamilla, Ádi és Marci személyében. Ezúton is gratulálok nekik! CSATAKIÁLTÁSSAL! Reménységgel kecsegtet, hogy 2 őv. és 1 st. jelölt jelentkezett csapatunk életében.

Sajnos, a téli megismételni szándékozott toborzásunkat a vírus megakadályozta, ami miatt a foglakozások látogatása is akadozott.

Jövőbeli terveinkről –mivel minden bizonytalan nem beszélnék, tegye ezt meg helyettem Regina. A tábor helye és időpontja a hl- szerepel, ott megtekinthető.

Most hívom fel a jövedelemmel rendelkező szülők, barátok, szimpatizánsok figyelmét alapítványunk támogatására. Az egyéni vállalkozók febr. 28-ig rendelkezhetnek jövedelmük 1-1 %-val, támogatva egy civil szervezet és egyházat.. Ezért kérem szülőket, szimpatizánsokat, hogy felajánlásaikat a boglári Gaal Gaston Alapítványnak juttassák el. Minden elérhetőségünk honlapunkon nyomon követhető: www622gg.hu      

Igazán kívánok, egy gondtalan délutánt mindenkinek,

Köszönöm a türelmüket! A virtuálisbált megnyitom.

JM!

 

- Fotóalbum -

- Jelenléti ív -

Bannerek

nea

me

bethlen

nca1

      tesco