logo2003.04.27-én Siófokra voltunk hivatalosak, a 466. Magyar tenger cserkészcsapat újoncainak fogadalomtételére

8-órára beszéltük meg a találkozót a Balatonkiliti Róm.kat. templomnál. Szemerkélő esőben érkeztünk a helyszínre, ahol szíves fogadtatásban részesültünk. Egy óra múlva megtel a templom a sok újonccal és hozzátartozóikkal. Öröm volt látni a sok (több mint 30!!!) jelöltet, akik csillogó szemmel bújtak bele az átlagosan legalább 3 számmal nagyobb cserkészingekbe :) Büszkén tették fel a nyakkendőt, és izgatottan ficeregve várták az ünnepség kezdetét. A kezdés előtt még elpróbálták a fel- és levonulást, majd bezsúfolótak a padsorokba.
 
A csapatzászlót követve bevonult a csapat vezérkara, amit a cserkészinduló majd a Plébános úr rövid gondolatébresztő beszéde követett.
 
A csapat öregcserkésze és Visnyei Tibor cst. szólt a jelöltekhez.
 
Az örsvezetők elmondták a 10 törvényt, majd a jelöltek ezek tudatában kijelentették, készek a fogadalom letételére. Hangosan ismételték a szöveget a vezénylőtiszt után, majd büszkén fogadták tisztjeik és őrsvezetőik kézszorítását: -Cserkésztestvéremmé fogadlak! Az ünnepséget a csapat indulója és ima zárta.
 
Ezután a rossz idő miatt kerti piknik helyett a siófoki plébániatemplom melletti cserkészotthonba mentünk át egy "tízórai" falatozásra.
A "tízórai" inkább ebédhez hasonlított - kiadós és nagyon finom pörköltet ettünk, és eszmét cseréltünk a világ dolgairól.
 
Ezúton is köszönjük a meghívást! Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, hogy a két csapat kapcsolata a jövőben tovább erősödik.
- Fotóalbum -

Bannerek

tesco

 

nea

Csapatunk programjainak megvalósítását a
Nemzeti Együttmüködési Alap támogatása
segíti.

esza logo

nca1