Egy szombat reggel pattant ki a fejemből a városismereti nap ötlete, még aznap beszámoltam róla a csapatnak, és annak ellenére, hogy akkor még kidolgozatlan volt a terv, elnyerte mindenki tetszését. A következő héten kidolgoztam a szabályokat, és körbejártam az egész várost képeket készítve. Ezeken a képeken látható helyszíneket kellett a csapatoknak megtalálni. Próbáltam Úgy készíteni a képeket, hogy a verseny folyamán minélt több lehetséges útvonal legyen.

A győztes csapatnak jutalmat is szereztem be, a csokihoz Sanyi bá nagylelkűen járult hozzá a csapat nevében. A képeket és a térképet még otthon kinyomtattam, hogy a helyszínen azonnal ki tudjam osztani őket mindenkinek.

A versenyt március 12-ére, tartottuk, az embereket 9:30-ra hívtam össze, a csapatok összeállítása, a szabályok ismertetése, és a képek kiosztása után útnak indultak a csapatok. A beérkezési határidőig körbejártam a városban, helyszíni szemlét tartottam a csapatoknál.

Miután mindenki visszaért a cserkészotthonhoz, egy rövid ebédszünet után eredményt hirdettem. Ez után játszottunk, közben meghallgattam a résztvevők véleményét a napról, összességében pozitív visszajelzéseket kaptam.

Tilesch Márton

 
Március 12-én egy városismereti túrán vettünk részt Tilesch Marci szervezésében. Négy csoportra oszlott a csapat, amelyek 3-4 fősek voltak. Kaptunk a Marcitól egy vaktérképet és Balatonboglár ismertebb helyszíneiről képeket. Ezeket a helyszíneket meg kellett találnunk és ott fotót készítenünk nekünk is, úgy hogy a csapatból valaki szerepeljen a képen, így tudtuk biztosítani, hogy ott voltunk az adott helyszínen. A mi csapatunk volt a Turbó csiga csapat. Hárman voltunk, Reiner Kinga, Szép Marci és én. Nyolc helyszínt tudtunk meglátogatni, mivel 10 órakor indulhattak el a csapatok, viszont 13 órára vissza kellett érnünk. Ha valamelyik csapat késett volna, akkor negyedóránként 1 pontot levontak tőlük. Voltunk az Ordacsehi bekötőútnál, Jankovich-telepen a Szent István szobornál, vasútállomáson, Platán strandon, Gömbkilátónál, Kék Kápolnánál, az orvosi rendelőnél és a Sirály utcai hídnál. Miután meglátogattuk a pontokat, be is kellett ezeket a helyszíneket a térképen jelölni, hogy bizonyítsuk ezzel is, hogy mi ott is jártunk. Nem használhattunk semmiféle segítséget, sem abban, hogy hol lehet az adott helyszín, sem pedig közlekedési eszközt. Időre vissza is értünk, így nem kaptunk pontlevonást. 13 pontot szeretünk, így másodikak lettünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Jókat beszélgettünk az túra során és nagyon izgalmas volt a képek alapján megtalálni a különböző helyszíneket.
 
LR! 
Regina

Légy résen!

Bannerek

nea

me

bethlen

nca1

      tesco