622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A fonyódi raj 7 éve

E-mail Nyomtatás PDF

Kedden (febr. 17.) tartottam a Múzeumban egy tájékoztatót, ami egyben felnőtt "toborzó" is volt. Beszámoltam a fonyódi cserkészet 7 évének eseményeiről és közben a cserkészetről, mint mozgalom általában is. Pótó Judit személyesen hozta le a propaganda anyagot hozzá (Mi fán terem a cserkészet?), így ő is ott volt egy kicsit és első kézből adott információt a felnőttképzés menetrendjéről. 18-an voltak, köztük a város vezetői is képviseltették magukat.
Az ügyet pozitívan fogadták, reméljük idén egyre több programon tudjuk megmutatni magunkat és a cserkészetet Fonyódon is. 

A tájékoztató anyagát a Fonyód TV is leadta, megtekintető itt 35:35-től ,valamint a Fonyódi Hírmondóban is megjelent rólunk egy cikk, ami itt olvasható.
 
JM!
Péter Annamária 
 

Hősök bálja - Országos cserkészbál

E-mail Nyomtatás PDF

Az Országos Cserkészbálban buliztunk :)     
Szombat délután vonattal indultuk Budapestre a 21. Országos Cserkészbálra. Eleinte csak 6-an voltunk -Bagi Frida, Bagi Laura, Dénes Krisztián (Gömbi), Györe Andi, Tápi Bálint, Varga Bori-, de Pesten csatlakoztak még páran - Tündi, Csorba Matyi, Győrfi Ági, Márton Sanyi, Péter Sára, Visnyei Tibi-, szerencsére, hiszen bálozni is nagy csapatban a legjobb.
6 órakor mehettünk fel a 4. emeletre, a bérelt tanterembe átöltözni, rendbe rakni magunkat. 
És 19:00-kor megkezdődött a kapunyitás. Mi is lementünk a Díszterembe, ahol a 25. Szent Imre Cserkész Csapat fogadta a vendégeket. Rengetegen voltunk. Sok ismerőssel találkoztunk, BŐK-ösökkel, pár NNT-ben megismert baráttal is el tudtunk beszélgetni.
Bővebben...
 

Cserkészfarsang

E-mail Nyomtatás PDF

Farsang ide vagy oda, a tél még nem akar itt hagyni minket, így kint hajnalban -8 °C fogadta bálról távozókat. De kicsit előre szaladtam a történetben :)

Nyitótáncként egy keringőt jártak csapatunk lassan rover korba lépő tagjai, majd Tibi és Sanyi-bá rövid beszéde után máris a jelmezesek bemutatói következtek. Az idei bálunk jeleskedett az ötletes és igényesen megvalósított jelmezekben: volt itt tündér, tüntető, mesterszakács homárral, mesemondó; megelevenedtek az álmok és a rajzfilmek: Kis Hableány, Jégvarázs, Astelix, Madagaszkár, sőt még a vadnyugati telepesek és indiánok is itt csatáztak az orrunk előtt.

A zsűri nehéz döntés előtt állt, és amíg ők próbáltak egy igazságos rangsort felállítani, mi a Szelence Senior csapatának művészeti vezetői Osváth Péter és Katona Adrienn irányításával különféle néptáncokat tanultunk (széki négyest, moldvait...) és népi játékokat játszottunk.

A büféasztalok is megteltek a cserkészek és szüleik jóvoltából ide szánt süteményekkel-szendvicsekkel, így a táncban megfáradtak megtölthették a bendőjüket, hogy újult erővel térjenek vissza a báli forgatagba. 

A jelmezverseny dobogóján végül őket köszönthettük:

Egyéniben: I. Az öreg mesemondó (ifj.Visnyei Tibor Vili) ; II. A varázsló; III. A hős

Csoportban: I. A maci és a méhek (Holdviola őrs); II. Jégvarázs (Napraforgó őrs); III. Madagaszkár (Nyuszifül őrs)

- Fotóalbum -

Hálásan köszönjük a tombolafelajánlásokat, melyeknek szép száma miatt a kissé hosszúra nyúló húzás után mindenki ajándékkal térhetett haza :) Szintén köszönetet mondunk mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult, hogy az idei bálunk jól sikerüljön. - és már most szólok: lesz jövőre is :) -

Bővebben...
 

Hóóóóóember

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei tél nem sokszor mutatta még meg a fehér oldalát, így azt a kis havat is jól fel kell használni, ami épp akad - ezt tették szombat délelőtt a fiú őrsök is, és addig gurigázták a hógolyókat a kultúrház füvén, amíg egy tekintélyes méretű hóemberrel nem gazdagodott az udvar.

 - Fotóalbum - 

 


Oldal 1 / 83