622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

25 éves Jubileumi csapatgyűlés és családi nap - okt.10.

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Október 9-én este 7 órakor a kultúrházban a csapattörténeti kiállítás ünnepélyes megnyitója.

Október 10-én 10 órától Zászlófelvonás és megnyitó, csapattörténeti kiállítás, kézművesség (gyertya öntés, gyöngyözés, szélcsengő készítés és bőrözés) bográcsos főzés, családi vetélkedők és játékok, este Ünnepi szentmise és újonc fogadalom tétel, majd tábortűz vár minden aktív és régen látott cserkészt és családját a jubileumi csapatnapon.


Gyertek, emlékezzünk vissza együtt erre az eseménydús 25 évre :)  Hozzatok régi fotókat, relikviákat, sztorikat, élményeket - osszátok meg velünk és a fiatalabbakkal is! 

- Fotóalbum - 

 

Őszi újonc próba

E-mail Nyomtatás PDF

Bár szombatra a próbáztatás mellett az őszi kerékpártúra is be volt tervezve, sajnos az időjárás most nem állt mellénk, így ez nem lett megtartva. De ez se törte kedvünk, hiszen 9-kor gyülekeztünk a cserkészotthonnál, hogy az elmúlt hetek toborzásai után elkezdődjön végre az igazi cserkészélet az őrsi foglalkozások keretei között. 
De ami igaziból a nap eseménye volt, hogy a megjelent 34 ember között volt 8 lelkes újonc, akik az utolsó megmérettetésükre készültek, az áhított zöld nyakkendő megszerzésének érdekében. A próbáztatás keretmeséje az Arthur király legendájára épült, így a próbáztatóknak is érdekes kihívást jelentett, hiszen egy jelentős részük most próbáztatott életében először.
Miután az állomások elfoglalták helyüket, elkezdődött a próbáztatás.  A jelöltek 10 percenként indultak, így akik csak később kerültek sorra bőszen bújták füzetüket, hogy minél magabiztosabban tudjanak nekivágni a megmérettetésnek.
Nagyjából 11-re mindenki megérkezett Arthur királyhoz, aki elégedettségét fejtette ki a résztvevők tudása és hozzáállása iránt. 
A legvégén összeszámoltuk a pontokat, és bár 60%-tól volt az átmenő pontszám, 70%-nál nem volt kevesebb, de gyakoribb volt a 90%+-os eredmények, ami nagy elégedettséggel töltötte el minket, és főleg a jelöltek őrsvezetőit, hiszen így tanúbizonyságot nyertek, hogy az elmúlt év nem volt hiába. A jelöltek közül, akiknek nem kellett elsietniük korábban, nagy örömmel fogadták a hírt, és boldogan vették a gratulációkat, amiket az ott lévő cserkészektől kaptak.
Október 10-én tesznek fogadalmat, ahol nyakukba kerül a cserkészek zöld nyakkendője, és fogadalmukkal az életük örök részévé fogadják a cserkészetet.
 
Jó munkát!
Csere Kálmán st. rpk
 

"Mentsük meg a béndeki kápolnát!" túra

E-mail Nyomtatás PDF

                                                                       Túrabeszámoló

Ebben az évben került sor már negyedik alkalommal megrendezésre a „Mentsük meg a Béndeki kápolnát” teljesítménytúra.

A túrát mind eddig minden évben nagy izgalommal kezdtük szervezni. Hány fő lesz? Milyen lesz az idő? Lesznek-e nagy eltévedések? Meg lesznek elégedve a résztvevők? Ezek voltak a központi kérdések.

A túra előtti nap Takács Tomi és terepjárója segítségével bejártuk az útvonalat és leszalagoztunk.

Sajnos az idő nagyon rossz volt. Szinte folyamatosan esett az eső. A másnapra tervezett cserkészportyát is le kellett fújnunk.

Másnap aztán az idő némileg jobb lett. de az előző napok esőzései rányomták a bélyegét a résztvevők számára.

A boglári vasút állomáson 12 fő indult el a túrára. Ebből 8 fő a 42 km –es távot választotta, 4 fő pedig a 26 km-es távon indult.

A Gyugyi Kálvária állomásról 16 fő vágott neki a 16 km-es távnak.  

 - Fotóalbum -

Bővebben...
 

Gyere velünk Cserkész-ni!

E-mail Nyomtatás PDF

Újonc toborzó nyílt napok
szeptember 5-én és 12-én és 19 -én délelőtt 9:00-12:00 óráig a Kultúrház udvarán!

Régóta gondolkozol azon, hogy cserkész szeretnél lenni? Hallottál a zöld nyakkendős fiúkról és lányokról, de nem merted megkérdezni, kik ők? Érdekel, mi vár rád, ha cserkész leszel?

Mit gondolsz, lenne bátorságod részt venni egy éjszakai túrán? Szívesen táboroznál a barátaiddal napokon át az erdőben? Megtanulnál olyan dolgokat, ami egész életedben a hasznodra lesz? 

Gyere és indítsd útjára életed legnagyobb kalandját!

A cserkészeknél életre szóló közösség, barátok és a legnagyobb kaland vár rád, amivel valaha találkoztál!

Csupa élmény, játékok, táborok, természetjárás, sport és vagányság egybe gyúrva, egy életformává. 

Mit csinálunk?

A magyarországi cserkészmozgalom célja, hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek. Ennek érdekében életmodellt nyújtunk, illetve ifjúságnevelést végzünk önkénteseink segítségével. Magyarországon a helyi közösségekkel együttműködve 7 éves kortól mindenki számára nyújtjuk ezt, aki nyitott elveinkre és közössége életében tevékenyen részt vállal. Mindehhez saját nem-formális nevelési módszerünket, a cserkészmódszert hívjuk segítségül, amely a következő elemekből áll:

- a kisközösségi (őrsi) rendszer,

- fogadalom és törvények,

- a cselekedve tanulás,

- folyamatos és ösztönző, vonzó és hasznos programok főként a természetben,

- a magyar kultúra ápolása különös tekintettel népi hagyományainkra. A cserkészet pedagógiai alapjait több, mint 100 éve fektette le az angol Robert Baden-Powell, de kiscsoportos rendszeren és cselekedve tanuláson alapuló cserkészmódszer aktuálisabb, mint valaha! 

 - Az idei toborzó képei -       - Fotóalbum a tavalyi toborzásról - 

Bővebben...
 


Oldal 1 / 90