622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Feltámadott, halleluja!

E-mail Nyomtatás PDF
"Amikor elmúlt a szombat, Mária Magdolna, Mária, Jakab anyja, és Szalómé illatszereket vásároltak, s elmentek, hogy bebalzsamozzák.
A hét első napján kora reggel, napkeltekor kimentek a sírhoz.
Egymás közt így beszélgettek: "Ki fogja elhengeríteni a követ a sír bejárata elől?"
De amikor odanéztek, látták, hogy a kő el van hengerítve, jóllehet igen nagy volt.
Amint bementek a sírba, jobbról egy fehér ruhába öltözött ifjút láttak, amint ott ült. Megrémültek.
De az megszólította őket: "Ne féljetek! Ti a keresztre feszített názáreti Jézust keresitek. Feltámadt, nincs itt! Nézzétek, itt a hely ahová tették!
De siessetek, mondjátok meg tanítványainak és Péternek: Előttetek megy Galileába, ott majd látjátok, amint mondta nektek."
Erre kijöttek a sírból és elfutottak, mert félelem és szorongás vett rajtuk erőt. Félelmükben senkinek sem szóltak semmiről.
Miután a hét első napjának reggelén feltámadt, először Mária Magdolnának jelent meg, akiből a hét ördögöt kiűzte.
Ez elment és elvitte a hírt a gyászoló és szomorkodó tanítványoknak.
Amikor meghallották, hogy él, és hogy (Mária Magdolna) látta, nem hitték el.
Ezután idegen alakban jelent meg közülük kettőnek útközben, amikor vidékre mentek.
Visszatérve ezek közölték a hírt a többiekkel is, de nekik sem hittek.
Végül a tizenegynek jelent meg, amikor egyszer asztalnál ültek. Szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik feltámadása után látták.
Aztán így szólt hozzájuk: "Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.
Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik.
Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek,
kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak."
Az Úr Jézus, miután szólt hozzájuk, fölment a mennybe, elfoglalta helyét az Isten jobbján,
õk meg elmentek, s mindenütt hirdették az evangéliumot. Az Úr velük volt munkájukban, és tanításukat csodákkal kísérte és igazolta." Máté,16
 

Határok nélkül a májusfa körül

E-mail Nyomtatás PDF

Május 1-4-ig a horgosi 11. sz. Nepomuki Szent János Cserkészcsapat vendégei leszünk, csapatuk és a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 20 éves jubileumát ünnepeljük meg együtt. 

A program pontosítására került sor a hétvégén, vendégeink voltak a csapat vezetői: Róbert, Gábor és Tivadar.

Csapataink között 2004 óta van kapcsolat, volt példa közös táborra itthon és a Vajdaságban és egyéb együttműködésekre is.

A májusi hétvége programja vázlatosan:

Ápr.30-án reggel 1/2 8-ra a plébániához hozza mindenki a csomagját (az élelmet és okmányokat nem!), mert az ezeket szállító autót be kell pakolni és tőlünk függetlenül megy.

Május 1.: reggel 1/2 8-kor indulás a cs.otthontól, utazás Horgosra (Személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

délután: a Szelevényi erdőben a megfelelő Májusfa kivágása, feldíszítése és felállítása a horgosi cserkészekkel; este: közös tábortűz 

Május 2. : Vezetett túra természetvédelem alatt álló Kamarási erdőbe, szalonnasütés, régi népi játékokat idéző akadálypálya és helyismereti vetélkedő vegyes csapatokkal; este: népi tánc és népi játék tanulás, táncház 

Május 3.: Ki a legény a gáton? - egész nap sportversenyek korosztályos bontásban (foci, méta, kidobós) - ezen a rendezvényen más Vajdasági és magyarországi csapatok is részt vesznek - közel 300 cserkészere számítunk; este: Kultúr-kuckó: népdalkincsünk átadása, népi játékok

Május 4.: szentmise, eredmény hirdetés és díjkiosztás, ebéd után hazaindulás 

Egyéni felszerelés: reggeli és ebéd az első napra, csomagba: hálózsák, polifoam, cserkészing+nyakkendő, cserkészpólók, jegyzetfüzet, tisztálkodó szerek, sportos váltás ruha, sportcipő, papucs, extra: fényképezőgép, cserélhető apróságok

 - Fotóalbum -   - Horgos - 

 

FOTÓPÁLYÁZAT  - kiírás -

A fényképek témái:
1. „100 éves a Magyar Cserkészszövetség”
2. „A kultúránk összeköt”
3. „Májusi eső aranyat ér”

Technikai paraméterek: 
A beküldendő képeknél fontos szempont, hogy élvezhetőnek bizonyuljanak (ne legyen túl homályosak, éltelenek) és "cserkészszellemben" születettek legyenek. Csak olyan képet tudunk elfogadni, amely semmilyen digitális utómunkálaton nem esett át (ez alól kivétel a szintek (levels), görbék (curves) és a fehéregyensúly (white balance) beállítása). 
Egy pályázó kategóriánként legfeljebb három pályamunkát küldhet be értékelésre.

S hogy hova is érkezzenek a reménybeli nyertes pályaművek ?
A képeket digitális formában, legalább 1800 x 2500 pixel méretben, .jpg, .gif, vagy .png formátumban várjuk Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. a címre "fotópályázat" tárggyal és a kategória megjelölésével, a készítő nevével, életkorával és csapata nevével. A 3 Mb-nál nagyobb méretű képeket nem biztos, hogy beveszi a postafiók, így próbáljatok ennél kisebb képet küldeni!

Beküldési határidő: 2014. április 23. 24:00

A képek Horgoson kerülnek kiállításra, mindegyik kategória első három helyezettjét díjazzuk!  

 

Bringatúra Buzsákra

E-mail Nyomtatás PDF

Szombat reggel 8 órakor indultunk Buzsákra. Már mindenki ott gyülekezett amikor a Tündi ismertette velünk a mai programot: Zichy Béla gróf végrendelete alapján keressük a grófi cím és a hozzá tartozó uradalom örökösét.

Utána családokat alapítottunk, a fiúknak kellett választani egy lányt aki a ˝feleségük lesz˝ mert így együtt versenyeztünk a Zichy gróf végrendeletében a legrátermettebbek járó grófi címért. Elindultunk, majd Bugaszegen csatlakoztak hozzánk a györöki gyerek is Ribánszki Orsi vezetésével. Először mindenki jól bírta, ám amikor már jöttek a homokdombok akkor már lemaradta páran de mi megvártuk őket.

Bővebben...
 

Teleki Pál főcserkész emlékére

E-mail Nyomtatás PDF

Gróf Teleki Pál (1879-1941) a földrajztudós, az államférfiú, a főcserkész halálának évfordulójára

Nem ifjú korában lett cserkész, de a cserkész mozgalom eszmei és gyakorlati rendszere rendkívül megmozgatta az immáron 42 éves férfiút. Ennek lélektani oka is volt, hiszen a trianoni békekötés, amely hazánk számára diktátumot jelentett és teljes megcsonkítást eredményezett, a legigazságtalanabb békekötés volt.

Úgy vélte, hogy a megcsonkított ország jövőjét egy új embertípus élre állításával lehet biztosítani, s ezt a cserkészeszményben, az Isten, ember és a haza szolgálatában látta megvalósulni. Részt vett a tábori életben, semmiféle kivételezést el nem fogadott, igazi cserkésszé vált, akinek az életében a cserkésztörvények jelentették a zsinórmértéket.

-Fotóalbum- 

Radnóti Miklós - NEM TUDHATOM

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

s remélem, testem is majd e földbe süpped el.

Bővebben...
 


Oldal 1 / 75