622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyere velünk Cserkész-ni!

E-mail Nyomtatás PDF

Újonc toborzó nyílt napok
szeptember 5-én és 12-én és 19 -én délelőtt 9:00-12:00 óráig a Kultúrház udvarán!

Régóta gondolkozol azon, hogy cserkész szeretnél lenni? Hallottál a zöld nyakkendős fiúkról és lányokról, de nem merted megkérdezni, kik ők? Érdekel, mi vár rád, ha cserkész leszel?

Mit gondolsz, lenne bátorságod részt venni egy éjszakai túrán? Szívesen táboroznál a barátaiddal napokon át az erdőben? Megtanulnál olyan dolgokat, ami egész életedben a hasznodra lesz? 

Gyere és indítsd útjára életed legnagyobb kalandját!

A cserkészeknél életre szóló közösség, barátok és a legnagyobb kaland vár rád, amivel valaha találkoztál!

Csupa élmény, játékok, táborok, természetjárás, sport és vagányság egybe gyúrva, egy életformává. 

Mit csinálunk?

A magyarországi cserkészmozgalom célja, hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek. Ennek érdekében életmodellt nyújtunk, illetve ifjúságnevelést végzünk önkénteseink segítségével. Magyarországon a helyi közösségekkel együttműködve 7 éves kortól mindenki számára nyújtjuk ezt, aki nyitott elveinkre és közössége életében tevékenyen részt vállal. Mindehhez saját nem-formális nevelési módszerünket, a cserkészmódszert hívjuk segítségül, amely a következő elemekből áll:

- a kisközösségi (őrsi) rendszer,

- fogadalom és törvények,

- a cselekedve tanulás,

- folyamatos és ösztönző, vonzó és hasznos programok főként a természetben,

- a magyar kultúra ápolása különös tekintettel népi hagyományainkra. A cserkészet pedagógiai alapjait több, mint 100 éve fektette le az angol Robert Baden-Powell, de kiscsoportos rendszeren és cselekedve tanuláson alapuló cserkészmódszer aktuálisabb, mint valaha! 

- Fotóalbum a tavalyi toborzásról - 

Bővebben...
 

Vendégeink voltak a horgosi Nepomuki Szt. János cs.cs. tagjai

E-mail Nyomtatás PDF

Horgosi cserkészek Bogláron

Szombaton reggel 9:00-kor kezdtük a programot. Először a piros, majd kék kápolnához mentünk el, ahol Bori tartott ismertetőt ezekről az épületekről.  Ezután elindultuk a Gömbkilátó felé, de először mindenki felülhetett a bobra, ahol sokaknak még új élményben volt részük, mert még nem csúsztak. Ezt követően együttesen felsétáltunk a kilátóhoz, ahol Kálmi mondta el a Várdomb és a Balaton keletkezésének mondáját, majd egy gyors csoportkép után felmentünk a kilátóba, ahonnan a csodás kilátásban gyönyörködtünk, és átvettük, mely dombok láthatóak a túlparton.. Ezután következett az ebéd, kinek a strandon, kinek az Erzsébet vendéglőben. Délután szabad program volt a strandon, ahol mindenki körbenézhetett a szüreti fesztiválon, vásárolhatott valami emléket, felülhetett a vidámparki játékokra. Ezután megvacsoráztunk, majd este közösen megnéztük az esti Lézer show-t és tűzijátékot, majd a résztvevők nagy meglepődésére és örömére csatárláncba kimentünk a vasútállomásra, ahova jöttek a szülők a gyerekekért.  

Huszka Szabolcs öv.

Bővebben...
 

Szent István király

E-mail Nyomtatás PDF

Tűz Tamás:
Szent István király
 
Jól megjelölte ezt az ezredévet: 
kereszttel írta rá kemény nevét, 
mint halhatatlan győzelmi ék. 
Alapkő lett, de kőnél súlyosabban 
vetette el az épülő falakban 
toronyszökkentő, férfias hitét.

Amint alázatát mindegyre inkább 
úrrá emeli roppant erején, 
a bércre hág s egy országon tekint át, 
hol hajnalpírban reszket még a fény. 
Komor felhőkből bomlik ki a kék ég 
s virrasztva várja népe ébredését 
a századok szélfútta reggelén.

Nem tétován, de biztos mozdulattal 
lendül előre tervező keze, 
míg port kavar és szilaj kedvvel nyargal 
a forró puszták zendülő szele. 
Bölcs szemmel néz a fényes távlatokba 
s pillantásával féltőn átkarolja 
a frissen szántott szűzi földeket.
Kegyes jobbjával törvényt ír, keményet, 
hogy megkösse a rónák vad porát, 
szőlő teremjen és kenyér, fehérebb 
s hogy mindenki meglelje otthonát. 
Áldott szigor, rendet hozó szelídség! 
Arany szív, mely eltékozolja kincsét, 
hogy új szívekben ragyogjon tovább!

Hát róla zengjen most a lelkes ének! 
Uram, téged dicsérünk általa, 
mert ő volt a te választott edényed, 
apostolod; híved s a föld sava. 
És ő volt ama bibliai sáfár; 
kire be jó, hogy éppen rátaláltál, 
midőn megvirradt napunk hajnala! 
  
 
Szent István napi ünnepség a Katolikus templom kertjében aug. 20-án. 11 órától. 
 

Új lelkészt kap a boglári evangélikus gyülekezet

E-mail Nyomtatás PDF

Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna

evangélikus lelkész, esperes 

„Bízzál az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj. Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényeidet.” Péld 3, 5-6

Tizenéves korom legmeghatározóbb élménye volt, amikor először olvastam a példabeszédek könyvének ezt a versét. Azonnal megszólított, magával ragadott és elindított azon az úton, mely végül elvezetett arra a pontra, hogy hittel tegyek bizonyságot Krisztusról szavaimmal és egész életemmel. 1977-ben születtem Tolna megyében. Gyönkön nőttem fel, itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat is. 1995-ben érettségiztem a Budapesti Evangélikus (Fasori) Gimnáziumban, majd ebben az évben felvételt nyertem a Hittudományi egyetemre. Itt ismertem meg férjemet, akivel 1999- ben kötöttem házasságot. 4 gyermekünk született, a legidősebb 14 éves, a legfiatalabb pedig 8 hónapos. 2000 október 1-jén kezdtük meg a szolgálatot Ecseny és környéke gyülekezeteiben, 2003 óta a gyülekezet megválasztott lelkészeként, férjem pedig gyülekezeti munkatársként majdnem 15 éven keresztül szolgálva az alig néhány száz lelkes, fogyatkozó településeken. Tavasszal érkezett a hívás a Balatonboglári Egyházközség lelkészi állásába, amire igent mondtunk, így június 7-én - a választást követően - biztossá vált, hogy augusztus 1-jén új helyen, Balatonbogláron és a hozzá tartozó gyülekezetekben állok szolgálatba. Ezzel nemcsak a családunk, hanem a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperesi hivatala is költözött, hiszen az gyülekezetek választása alapján 2014.november 30-tól az egyházmegye espereseként is szolgálok. Lelkészként az egyik legfontosabb feladatnak a közösség építését tartom. Építkezni pedig csak biztos alapra lehet, ami egyedül Jézus Krisztus. Ha az alap megvan, lehet építeni: szeretettel, nyíltsággal, humorral, derűvel, türelemmel és egymással való törődéssel, melybe ugyanúgy beletartoznak a gyerekek, családok, fiatalok és idősek, nemcsak helyben, hanem a szórványokban is. 

Az új lelkész avatása szombaton délután fél 5-től az evangélikus templomban lesz.

Isten hozta Balatonbogláron, családjával együtt! 

- Fotóalbum az ünnepségről - 

 


Oldal 1 / 89