622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tábori szülői értekezlet

E-mail Nyomtatás PDF

Helka, a Burok völgy árnyai csapattábor

       Tábor helye: Főnök rét (Bakony)

       Tábor időpontja: 2015.  07. 03 – 07. 13.

       Indulás időpontja: 2015. 07. 03.      05. 30 óra

       Érkezés időpontja: 2015. 07.13.       15. 00 óra

       A tábor személyenkénti költsége: 15 000Ft/fő (befiz: 06.19-én) (ebből cc. 7 000 Ft/fő a tehergk. ill. a busz kts.) 

A táborhely Balatonboglártól 110 km-re, Szentgál községtől cc. 5 km- re, külterületen, erdei környezetben található. Portyáinkat a környék nevezetességinek meglátogatására szervezzük.

A tábori tájékoztató részletesen itt olvasható! 

Tábori szülői nyilatkozat letölthető ITT    

 Köszönetnyilvánítás:      

*** Hegedűs Józsefné és férje, akik a balatonfenyvesi Turul Gyógyszertár tulajdonosai, önzetlenül, térítésmentesen átvizsgálták és feltöltötték  csapatunk mentőládáit cc. 50ezer Ft értékben,

*** Bauer Béla boglári gázszerelő ingyen és bérmentve kitisztította és beállította tábori gázkészülékeinket, 

Ezúton megköszönjük és a Jóisten áldását kérjük további munkájukhoz cserkészcsapatunk tagjainak nevében!  

 

Böjte Csaba Fonyódon

E-mail Nyomtatás PDF
Fonyódon tartott misét Böjte Csaba

Több, mint negyven gyerekkel érkezett ide hozzánk az Atya, a Székely-Magyar összefogás keretében. A mise különlegessége, hogy Böje Csaba celebrálta, akit a Kodály Zoltán kórus kísért. 
Napközben úgynevezett csillagtúrán vesznek részt, azaz a  Balaton környékét járják be. Minden nap Siófokról indulnak, illetve oda térnek vissza. Tegnap a gyerekek és kísérőik Fonyódon jártak ahol Minczinger Katalin idegenvezetésével ellátogattak a Múzeumba is.
Megcsodálhatták az egyedülálló panorámát a várhegyi Széplátóból fürödtek a Sándortelepi Strandon és élményhajózáson is részt vehettek. Este hatkor a Nagyboldogasszony Plébániatemplomban egy különleges misét tartottak, aminek a célja, hogy adomány gyűjtsenek a dévai gyerekek megsegítésére.
 
A misén a fonyódi cserkészek is ministráltak.
 

Horgosi kirándulás

E-mail Nyomtatás PDF

1. nap (Péntek, június 19.)

Miután megérkeztük Magyarkanizsára. Itt a helyi cserkészek fogadtak bennünket és elmondták, hogy négy-öt fős csoportokba szerveződjünk mert szabad foglalkozás lesz vagyis: városnézés, fürdés, gördeszkás bemutató.Hét órakor volt a vacsora ami helyi étel volt és nekünk nagyon ízlett. Ezután szabad foglalkozás volt fél kilencig, ekkor gyülekeztünk és kilenckor elindultunk Horgosra a főtere . Ahonnan a szállásadók elvitek mindenkit a szállásra 

JM! Berdán Péter

- Fotóalbum -  

Bővebben...
 

Rover hétvége az Augusztin-tanyán

E-mail Nyomtatás PDF

Rover hétvége a Bakonyban

Szombaton kora reggel indultunk 15 fővel a Bakonyba, első állomásunk Szentgálon a Kőlik barlang volt.
Sikeresen megérkeztünk nyolc óra körül, Sanyi bácsi még Veszprémbe is elment a turistaház kulcsaiért. Ez a program nagyon izgalmas volt, dél körül végeztünk, majd elindultunk a szálláshoz, ám a 4 autóból 3 a nyári táborhelyhez tartott gyors terepszemlére. Mi Tündivel és egy kis segítséggel rögtön a kulcsosházhoz mentünk. Másfél óra múlva, mikor mindenki megérkezett elfoglaltuk a szállást, közösen megebédeltünk, majd fát gyűjtöttünk a bográcsozáshoz és az esti tábortűzhöz.
Délután megtárgyaltuk a tábori előkészületeket, ki minek lesz a felelőse és Tünde felvázolta keretmese ötletét. Ezután elkezdtük készíteni a vacsorát, közös döntés alapján paprikás krumplit főztünk.
Vacsora után előkészültünk a tábortűzhöz, ahol mindenkinek lehetett népdal és játék kívánsága is. A képzeletbeli zászlólevonás és esti ima után még kicsit kiültünk a parázsló tűz köré beszélgetni, de egy órán belül mindenki nyugovóra tért.
Vasárnap reggel pikk-pakk összepakoltunk, megreggeliztünk és elindultunk Herendre a 10 órai szentmisére. A mise után felmentünk a Kab-hegyen található kilátóhoz, majd elindultunk Veszprémbe, ahol közös ebéddel zártuk a hétvégét.  Mindenki jóllakottan indult haza a pizzázás után, Tibi egyből Budapestre a többiek Balatonboglár felé vették az irányt. Sajnos idő hiányában kimaradt a hajagi túra, pedig nagyon érdekes programnak ígérkezett.
 
Nagyon jó volt közösen tölteni a hétvégét, az idő is ragyogó volt, remélem még sok ilyen közös programban lesz részünk.
                                                                                                                   Jó Munkát!   Bagi Laura őv.

A boglári cserkészek a kőliki barlangban

Szombaton korán reggel keltünk, hogy minél előbb elindulhassunk Szentgálra.
Szentgálon van a Kőliki barlang, amit 1980-as években találtak meg és először csak 8 métert aztán egyre többet tártak fel belőle. Most 400 méteren lehet vezetővel megtekinteni a barlangot.
Bővebben...
 


Oldal 1 / 87