622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tesco - Ön választ Mi segítünk Kampány

E-mail Nyomtatás PDF

Kérjük, támogassa / támogasd az ifjúságot!

Hála és köszönet a tavalyi évben ránk szavazóknak - a csapattábor költségvetésének tetemes részét a Tesco által biztosított összeg fedezte, az Önök jóvoltából.

A sikeren felbuzdulva, idén is indultunk és bekerültünk a támogatást elnyerhető szervezetek közé - most már csak Önökön - akik egyetértenek és támogatják céljainkat, illetve rajtatok kedves cserkésztesók múlik, hogy össze tudjuk-e gyűjteni a győzelemhez szükséges zsetonokat.
A támogatás összegéből a csapat hátrányos helyzetű gyermekeinek táborozási költségét, és egyéb tábori kiadásokat szeretnénk fedezni (élelmiszer, utazás, kellékek). Sok olyan gyermek van, akinek az így megtámogatott cserkésztábor az egyetlen nyaralása az egész évben.
    De az sem mindegy,milyen közegben tölti a gyermek ezt az időt,illetve éven át a szabadidejét:Életre szóló barátságok születnek a cserkészliliom alatt!
   
    A mai rohanó világban egyre jobban háttérbe szorul a közösség jótékony jellemformáló ereje. A kis közösségekben folyó játékos tanulás, a természetben töltött idő hozzásegíti a gyerekeket, hogy nyitottabbak legyenek a környezetükre és a világra, ne csak a monitor képernyőjén keresztül "ismerjék" meg az életet. 

- Fotóalbum - 

- Kampányvideó a Facebookon - 

 

Március 15-i megemlékezés - Balatonboglár

E-mail Nyomtatás PDF
sorfal Bogláron 17 órakor az Országzászlónál tartottuk a március 15. ünnepséget. Az általános iskola 4. osztályai színvonalas megemlékezést mutatott be.

 
 
 
 

Március 15-i megemlékezés - Horgos

E-mail Nyomtatás PDF
Jó munkát!

2017. március 11-én a csapatunk nevében részt vettem a horgosi 11. Nepomuki Szent János Cserkészcsapattal Horgos falu március 15-i megemlékezésén, illetve az ezzel egybekötött falunapon.
Bővebben...
 

Szentmise Feri-báért

E-mail Nyomtatás PDF

eloadas

Gyakran szoktam nosztalgiázni.
Ez néha jó, de sok esetben azt a reakciót kapom, hogy ez már egy más világ mint 15-20 évvel ezelőtt volt.
Ez bizonyára így van, de hadd nosztalgiázzak egy olyan emberről, akire most emlékeztünk halálának 12 évfordulóján.
 
Szőllősi Feri-bára mindenki úgy emlékezik mint egy nagyon dinamikus ember, aki egész nap úton volt, s akivel nem lehetett bírni ,ha a cserkészetről volt szó. Ez szó szerint igaz. Én sokat lehettem vele,a csapat évközi túrahelyeinek felderítését is sokszor együtt végeztük. Közösen másztuk meg először a Rezi, Tátika és Csobánc várhegyeit, csapatunk kedvenc portyahelyét a Piros házat is együtt fedeztük fel. Ezeken az utakon hűséges társunk volt a "csörgőkígyó" atya Trabantja, melynek jellegzetes hangja egyedi volt Bogláron. Ez az autó párosulva Feri-bá jellegzetes vezetési stílusával felejthetetlen élményt jelentett.
Később aztán nekem is volt alkalmam nyúzni ezt az autót. Igazi cserkészkocsi volt.
 
Remélem, ez a rövidke emlékezés is segíti azt, hogy Atya emléke még sokáig vibrálni fog a boglári emberek emlékezetében. Vasárnap a 10-es misén sokat gondoltunk rá.
 
Visnyei Tibor cserkésztiszt
622 Gaal Gaston cserkészcsapat parancsnoka 

 


Oldal 1 / 103