622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Országos első helyezés a "Spar Kiváló Tanulója" versenyen!

E-mail Nyomtatás PDF

Gratulálunk csapatunk őrsvezetőjének, Andinak a kiváló teljesítményért!  

Nálunk is mindig ő az első (na meg az őrse :)) ) 

 

Györe Andrea 12.C osztályos tanulónk a SPAR Kiváló Tanulója" versenyen országos első helyezést ért el!
Az ország SPAR és INTERSPAR üzleteiből az elődöntők után tizenkét fő került a budapesti döntőbe, ahol Andrea bizonyult a legjobbnak.

Felkészítő tanára:
 Horváth Gyuláné

Mindkettejüknek szívből gratulálunk a szép sikerhez! 

 

Alsópere- Főnök rét: most ugorj..!

E-mail Nyomtatás PDF

A minap a jövő évi táborhely engedély mellé egy szíves invitálást küldött a Verga Zrt vezetője, amit örömmel elfogadtam. A meghívás tárgya az erdőgazdaság 2013/ 14 évi megvalósult beruházásainak ismertetéséről szólt. Összekötve a kellemest a hasznossal, lementünk erre is, meg a táborhelyet is megnéztük. Eredetileg a Sanyika jelentkezett kísérőnek, csak a doki nem írta ki táppénzre. Szerzett maga helyett egy ifjú őv-t, Szabi személyében. Jelentem, GPS nélkül, szimatra megtaláltuk a buli helyszínét, pedig az Isten háta mögött van. Már a 82-sen kipécéztem egy sötét autót, mondtam is Szabinak, ez oda megy. Így is volt, tehát felvezetéssel érkeztünk. Mivel nem tévedtünk el, volt időnk körül nézni, mondhatom, lenyűgöző a környezet.
Bővebben...
 

Mindenszentek

E-mail Nyomtatás PDF

Közösen emlékeztünk csapatunk halottairól szombaton 11-kor a boglári temetőben. Szöllősi Feri-bá, József Péter-bá, Vörös Józsi-bá és Gyulai Gaal Gaston sírjánál helyeztük el az emlékezés virágait, megemlékeztünk életükről, imádkoztunk és gyertyát gyújtottunk értük.

Adj, Uram, örök nyugodalmat nekik és az örök világosság fényeskedjék nekik. Nyugodjanak békében. Amen

 

 - Fotóalbum -  

 

Megemlékezés az 1956-os forradalom 58. évfordulóján

E-mail Nyomtatás PDF

22-én este 18:30 órakor gyülekeztünk a megemlékezésre  katolikus templomban. Gömbi felszerelte a zászlókat, az érkezők aláírták a jelenléti ívet. 3/4 7-kor meglehetősen szerény létszámmal elindultunk az 56-osok terére, ahol elénekeltük a cserkész induló, majd megkoszorúztuk az emlékművet.

Szokatlan időpontban és helyen került sor a megemlékezésre. Október 22-én est 19 órára a vadonatúj „56-osok terére” tervezett megemlékezést a rossz időjárás keresztülhúzta. Az új helyszín a Fischli- ház, ráadásul a megemlékezés 18: 50 órakor elkezdődött. Így csapatunk a kaposvári Déryné vándorszínház műsorának kellős közepén érkezett meg. Cserkészeink a fal mellett felsorakoztak, és onnan élveztük a magas színvonalú előadást. Polgármesterünk ünnepi beszéde rövid, frappáns és rendhagyó volt, ugyanis korabeli Elvis számot szőtt a megemlékezésébe. A Szózat eléneklése után elhagytuk rendezetten a helyszínt.                                                                                                               PS
 
Az 1956-os forradalom különleges pillanatai:

• 1956. október 23-án este a Parlamentnél összegyűlt kétszázezres tömeg előtt hosszú várakozás után megjelent Nagy Imre az embereket vigyázatlanul „elvtársaknak” szólította, mire azok tiltakozásul kifütyülték a várva várt szónokot. Nagy Imre reformokat ígért, de hazatérésre szólította fel a tömeget – amelynek egy része elégedetlenül a Rádióhoz vonult, megostromolta és hajnalra elfoglalta.
Bővebben...
 


Oldal 1 / 81