622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nővérkétől búcsúztunk

E-mail Nyomtatás PDF
Hubai Anna Hilderika nővértől, Nővérkétől búcsúzott ma mindenki aki ismerte és szerette - bátran állíthatom, egész Balatonboglár és környéke.
Csendes szorgalmával segítette Szőllősi Ferenc atya munkáját, sokan nem is tudtuk milyen kalandos úton került hozzánk Magyarkanizsáról...
 
Köszönjük áldozatos szolgálatát, nyugodjon békében és az Örök világosság fényeskedjék Neki! 
 
 
Ima a halottakért
 
Végtelenül jóságos, irgalmas Úristen! Könyörülj minden meghalt hívő lelkén, kik még a tisztítóhelyen szenvednek. Engedd, hogy kínjaiktól megszabaduljanak és örök birodalmadba felvétessenek. Annak pótlása végett, amivel ezek igazságodnak még tartoznak, felajánlom neked mindazt, amit szent
Fiad e földön tett és szenvedett. Fogadd el, legkegyelmesebb Atyám, azok mulasztásaiért és hanyagságaiért szent Fiad jótetteinek és érdemeinek sokaságát; azon méltatlanságokért pedig, melyekkel téged illettek, Fiadnak kínjait, fájdalmait, sebeit és szenvedéseit, melyeket azokért elviselt; és ama büntetésekért, melyeket még el kell viselniük, a keserű halált, melyet szent Fiad érettük szenvedett. Engedd, hogy Fiadnak azokért is kiontott drága szent Vére tisztulásukra, enyhülésükre és szabadulásukra szolgáljon. Mutasd meg irántuk, mennyei Atyám, végtelen irgalmasságodat, és vedd fel őket magadhoz az örök boldogságba, hogy Téged a mennyben szentjeiddel együtt szüntelenül dicsérjenek és magasztaljanak. Ámen.

 

TeSzedd!

E-mail Nyomtatás PDF

 A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.

Idén immár ötödik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel.

Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni.

Emellett cél az is, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére. A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre, és amelynek keretében idén szintén májusban szedik a szemetet egyszerre, egy hétvégén Európa polgárai.

- Fotóalbum -

 

Cserkésznap - Pécs

E-mail Nyomtatás PDF

Április 25-én Reginával megérkeztünk Pécsre és a regisztráció után indulhatott is a várva várt nap.

Először lakatot festettünk és kitűzőket csináltunk, majd a regisztrációnál kapott karszalaggal két múzeumot is meglátogattunk. Ezt követően még egy kisebb motoros felvonulást is láthattunk, ami persze nem volt a program része.

Sajnos az idő nem engedte, így nem tudtunk falat mászni, de helyette részünk volt egy 1 órás kisvasutazásban, ahol megnéztük Pécs látványosságait. A nap végén feltöltődve tértünk haza egy izgalmas és nagyon jó cserkésznapról. 

JM!

Horváth Henrietta őv. 

 

Föld napi szemétszedés

E-mail Nyomtatás PDF

Szombaton a Fábián-ház udvarán raktuk kupacokba a Sanyi-bá által kitermelt ágak, gallyak nagyját, valamint az egyéb fellelhető papír és műanyag szemetet, amit majd elszállítanak innen a későbbiekben.

Fonyódon a Napraforgó őrs a Múzeum környékét szabadította meg a szeméttől.

- Fotóalbum - 

 

 


Oldal 1 / 86