622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hősök bálja - Országos cserkészbál

E-mail Nyomtatás PDF

Az Országos Cserkészbálban buliztunk :)     
Szombat délután vonattal indultuk Budapestre a 21. Országos Cserkészbálra. Eleinte csak 6-an voltunk -Bagi Frida, Bagi Laura, Dénes Krisztián (Gömbi), Györe Andi, Tápi Bálint, Varga Bori-, de Pesten csatlakoztak még páran - Tündi, Csorba Matyi, Győrfi Ági, Márton Sanyi, Péter Sára, Visnyei Tibi-, szerencsére, hiszen bálozni is nagy csapatban a legjobb.
6 órakor mehettünk fel a 4. emeletre, a bérelt tanterembe átöltözni, rendbe rakni magunkat. 
És 19:00-kor megkezdődött a kapunyitás. Mi is lementünk a Díszterembe, ahol a 25. Szent Imre Cserkész Csapat fogadta a vendégeket. Rengetegen voltunk. Sok ismerőssel találkoztunk, BŐK-ösökkel, pár NNT-ben megismert baráttal is el tudtunk beszélgetni.
Bővebben...
 

Cserkészfarsang

E-mail Nyomtatás PDF

Farsang ide vagy oda, a tél még nem akar itt hagyni minket, így kint hajnalban -8 °C fogadta bálról távozókat. De kicsit előre szaladtam a történetben :)

Nyitótáncként egy keringőt jártak csapatunk lassan rover korba lépő tagjai, majd Tibi és Sanyi-bá rövid beszéde után máris a jelmezesek bemutatói következtek. Az idei bálunk jeleskedett az ötletes és igényesen megvalósított jelmezekben: volt itt tündér, tüntető, mesterszakács homárral, mesemondó; megelevenedtek az álmok és a rajzfilmek: Kis Hableány, Jégvarázs, Astelix, Madagaszkár, sőt még a vadnyugati telepesek és indiánok is itt csatáztak az orrunk előtt.

A zsűri nehéz döntés előtt állt, és amíg ők próbáltak egy igazságos rangsort felállítani, mi a Szelence Senior csapatának művészeti vezetői Osváth Péter és Katona Adrienn irányításával különféle néptáncokat tanultunk (széki négyest, moldvait...) és népi játékokat játszottunk.

A büféasztalok is megteltek a cserkészek és szüleik jóvoltából ide szánt süteményekkel-szendvicsekkel, így a táncban megfáradtak megtölthették a bendőjüket, hogy újult erővel térjenek vissza a báli forgatagba. 

A jelmezverseny dobogóján végül őket köszönthettük:

Egyéniben: I. Az öreg mesemondó (ifj.Visnyei Tibor Vili) ; II. A varázsló; III. A hős

Csoportban: I. A maci és a méhek (Holdviola őrs); II. Jégvarázs (Napraforgó őrs); III. Madagaszkár (Nyuszifül őrs)

- Fotóalbum -

Hálásan köszönjük a tombolafelajánlásokat, melyeknek szép száma miatt a kissé hosszúra nyúló húzás után mindenki ajándékkal térhetett haza :) Szintén köszönetet mondunk mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult, hogy az idei bálunk jól sikerüljön. - és már most szólok: lesz jövőre is :) -

Bővebben...
 

Hóóóóóember

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei tél nem sokszor mutatta még meg a fehér oldalát, így azt a kis havat is jól fel kell használni, ami épp akad - ezt tették szombat délelőtt a fiú őrsök is, és addig gurigázták a hógolyókat a kultúrház füvén, amíg egy tekintélyes méretű hóemberrel nem gazdagodott az udvar.

 - Fotóalbum - 

 

Alapozó felkészítő felnőtteknek

E-mail Nyomtatás PDF

Miért jött létre az MCSSZ Alapozó felkészítő?

Sok olyan érdeklődő, még nem cserkész felnőttel találkozunk, akik szeretnének cserkésszé válni vagy a mozgalom tagjaként csapatot alapítani. Ez a lelkesedés a magyarországi cserkészet terjedésének köszönhető. Ugyanakkor az ilyen jellegű csatlakozási szándék megnehezíti a megkeresett csapatok parancsnokainak feladatkörét, ezért szükségessé vált, hogy szövetségi szinten orvosoljuk ezt a problémát. Több alapképzési kísérlet után létrehoztunk egy új koncepciót, amit 2014. januárjában indítottunk útjára. Hiszünk abban, hogy az Összmagyar Cserkészstratégia megvalósítását erősíti az az eddig még hiányos „felnőtt cserkész” réteg létrehozása, akik tudatos, nevelő munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy minden magyarul beszélő gyerek találkozzon a cserkészettel. Az új projekt segítségével egyre több térségben sikerült elindítani a Magyar Cserkészszövetség által felügyelt Alapképzést. Így évente akár több száz érdeklődőt is be tudunk vonni a mozgalom életébe.
 
Célunk
A jelentkező megismerje és megértse a cserkészet példáján keresztül, a kisközösségi ifjúságnevelés alapjait, módszereit és eszközeit. Betekintést adunk a mozgalom és a szervezet működésébe és érintjük a legfontosabb vezetési és vezetőfelkészítési ismereteket. Különös hangsúlyt fektetünk az ismeretek gyakorlati megélésre is. Azonban fontos tudni, hogy az alapozó képzés nem a vezetői szintre készít fel és feladatkörébe nem tartozik bele a cserkészfogadalom letétele. Erről, igény esetén, a jelentkező által választott helyi csapat vezetősége fog gondoskodni. De minden utat és lehetőséget igyekszünk megteremteni ahhoz, hogy a képzésen résztvevők megtalálják a számukra legmegfelelőbb közösséget és tevékenységet a mozgalmon belül.
 
A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is indul alapozó képzés, legalább 10 jelentkező esetén Bogláron is!
Jelentkezni lehet február 7-ig szombat délelőttönként a boglári kultúrházban található csapatotthonban.
Bővebben...
 


Oldal 1 / 83