622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Cserkészbál 2016

E-mail Nyomtatás PDF
farsang
Az idén február 6-án rendeztük meg a csapatunk cserkész jelmezbálját. A helyszín ebben az évben is hagyományainkhoz híven a Lengyel- Magyar Barátság háza nagytermében volt. A csapat őrseinek az volt a feladata, hogy közösen beöltözve valamilyen jelenetet adjanak elő. Ezen kívül egyéniben is lehetett indulni. A rendezvényt nagy várakozás előzte meg abból a szempontból is, hogy két balatoni csapatot valamint a jelenlegi elnökségnek is küldtünk meghívót. Sajnos a két csapat egyéb elfoglaltság miatt lemondta a részvételt, az elnökség pedig válasz nélkül hagyta meghívásunk. Ez némileg a kedvünket szegte, de aztán mivel a bál azért van, hogy a csapat jól érezze magát ismét régi lett a lelkesedésünk.
Bővebben...
 

Karácsonyi események

E-mail Nyomtatás PDF

A Karácsony ünnep fényét emelte a Szenteste délutánján és az éjféli szentmise előtt előadott "Karácsonyi időutazás" c. színdarab, melyben az Angyal vezetésével ismerte meg két mai kisgyermek a kis Jézus születésének történetét.
 
 

Évzáró megbeszélés

E-mail Nyomtatás PDF

A csapatunk vezetősége a kószákkal, vándorokkal kiegészítve 2015.12.19-én tartotta meg az évzáró összejövetelét. Ez a megbeszélés, de inkább beszélgetés már évek óta megrendezésre kerül. Ilyenkor kötetlen formában átbeszéljük az évet és áttekintjük a következő esztendő feladatait. Ez most sem történt másképp. Helyszín a balatonboglári plébánia ifjúsági terme volt, ahol megvan a kellő hely nagyobb létszám befogadására. Mint már említettem a rendezvényre a kószák, vándorok is meg lettek hívva és mellettük természetesen az őrsvezetők, Várna László esperes Atya és a tisztikar volt jelen. Mindenki feladatául kapta, hogy 1 tálca sütivel és 1 palack itókával járuljon hozzá a rendezvényhez.
Este 19 órakor az egész társaság nagy része megérkezett a plébániára. Az ifjúsági teremben kipakoltuk a hazait és az ima után megkezdtük a programot. Az idei megbeszélés annyiban tért el a korábbiaktól, hogy az idei cserkészévtől a kószákat külön nekik készített próbák szerint neveljük.  A próbák anyaga hátrom témába van rendezve és nekik minden témából 5-5 fejezetet kellett kiválasztani, amely fejezetekben szeretnének az év során elmélyülni. Ezeken felül pedig a csapattáborban 1 külön próbát is le kell tenniük az őrsvezetőkkel egyetemben. A külön próbát is ők választották ki. Mindezek azért is kellenek, mert az idei csapattáborban a kószáinkat is próbáztatni szeretnénk.Miután az év eseményeit átbeszéltük és 2016-os év főbb programjait is átrágtuk koccintottunk egymás egészségére. Közben még többen is megérkeztek is Ők is csatlakoztak a remek hangulathoz. 
 
A koccintás után minden kósza megtette a felajánlásait, amit Csere Kálmán segédtiszt, aki a kósza programokért felelős le is jegyzetelt.
A csapat vezetés megígérte, hogy a kószákat vállalásaik teljesítése érdekében mindenben segíti.
Mindezek után még kötetlenül beszélgettünk egymással és 11 körül zátruk a találkozót. Az évzárón 21 cserkész jelent meg.
 
Szeretném azt, hogy ez a megbeszélés abból a szempontból is hagyományt teremtene, hogy a kószák minden évben ezen a napon tennék meg a jövőben is felajánlásaikat.

  Visnyei Tibor  cst.
 parancsnok
 
 

Betlehemi békeláng

E-mail Nyomtatás PDF

A betlehemi békelángot osztrák cserkészek kezdeményezésére 1986 óta minden évben advent kezdetén, Betlehemben, a születés barlangjában található mécsesről gyújtják meg és repülőgéppel először Ausztriába, Bécsbe kerül. Egy ünnepélyes átadó ünnepségen a környező országok cserkészei viszik tovább számos helyre, Európa minden országába.
Idén, múlt vasárnap (dec. 13-án) a Pálos rendi Sziklatemplomban volt a magyarországi lángátadó ünnepség, onnan jutott el a magyar cserkészek révén az ország minden részébe, minden jóakaratú emberhez. Fonyódra Péter Sára cserkész őv. és Visnyei Tibor csapatparancsnok hozta el és vitte tovább Balatonboglárra is a cserkészcsapathoz.
A láng Isten szeretetének és békéjének üzenetét hordozza, a fonyódi és a balatonboglári templomban az utolsó adventi gyertya ezzel a lánggal lett meggyújtva. A láng a béke hírnöke is (németül: "Friedenslicht"), hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok Jézus születésekor énekükben békességet kívántak minden embernek (Lk 2, 14).
JM!  Péter Annamária 
 
 


Oldal 1 / 92