622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

TeSzedd!

E-mail Nyomtatás PDF

 A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.

Idén immár ötödik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel.

Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni.

Emellett cél az is, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére. A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre, és amelynek keretében idén szintén májusban szedik a szemetet egyszerre, egy hétvégén Európa polgárai.

- Fotóalbum -

 

Cserkésznap - Pécs

E-mail Nyomtatás PDF

Április 25-én Reginával megérkeztünk Pécsre és a regisztráció után indulhatott is a várva várt nap.

Először lakatot festettünk és kitűzőket csináltunk, majd a regisztrációnál kapott karszalaggal két múzeumot is meglátogattunk. Ezt követően még egy kisebb motoros felvonulást is láthattunk, ami persze nem volt a program része.

Sajnos az idő nem engedte, így nem tudtunk falat mászni, de helyette részünk volt egy 1 órás kisvasutazásban, ahol megnéztük Pécs látványosságait. A nap végén feltöltődve tértünk haza egy izgalmas és nagyon jó cserkésznapról. 

JM!

Horváth Henrietta őv. 

 

Föld napi szemétszedés

E-mail Nyomtatás PDF

Szombaton a Fábián-ház udvarán raktuk kupacokba a Sanyi-bá által kitermelt ágak, gallyak nagyját, valamint az egyéb fellelhető papír és műanyag szemetet, amit majd elszállítanak innen a későbbiekben.

Fonyódon a Napraforgó őrs a Múzeum környékét szabadította meg a szeméttől.

- Fotóalbum - 

 

 

Kérjük, adójuk 1%-val támogassák a cserkészetet

E-mail Nyomtatás PDF

Gaal Gaston Gyermek és Ifjúsági KHA.

- Balatonboglár -

18776333-1-14

 

Zichy Béla Gyermek és Ifjúsági KHA.

- Fonyód -

18030765-1-14 

 


Oldal 1 / 86