622GG.HU

''Én ott lakom, ahová Te nyaralni jársz!''

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mindenszentek

E-mail Nyomtatás PDF

Közös megemlékezés csapatunk halottairól szombaton 11-kor a boglári temetőben.
 

Megemlékezés az 1956-os forradalom 58. évfordulóján

E-mail Nyomtatás PDF

22-én este 18:30 órakor gyülekeztünk a megemlékezésre  katolikus templomban. Gömbi felszerelte a zászlókat, az érkezők aláírták a jelenléti ívet. 3/4 7-kor meglehetősen szerény létszámmal elindultunk az 56-osok terére, ahol elénekeltük a cserkész induló, majd megkoszorúztuk az emlékművet.

Szokatlan időpontban és helyen került sor a megemlékezésre. Október 22-én est 19 órára a vadonatúj „56-osok terére” tervezett megemlékezést a rossz időjárás keresztülhúzta. Az új helyszín a Fischli- ház, ráadásul a megemlékezés 18: 50 órakor elkezdődött. Így csapatunk a kaposvári Déryné vándorszínház műsorának kellős közepén érkezett meg. Cserkészeink a fal mellett felsorakoztak, és onnan élveztük a magas színvonalú előadást. Polgármesterünk ünnepi beszéde rövid, frappáns és rendhagyó volt, ugyanis korabeli Elvis számot szőtt a megemlékezésébe. A Szózat eléneklése után elhagytuk rendezetten a helyszínt.                                                                                                               PS
 
Az 1956-os forradalom különleges pillanatai:

• 1956. október 23-án este a Parlamentnél összegyűlt kétszázezres tömeg előtt hosszú várakozás után megjelent Nagy Imre az embereket vigyázatlanul „elvtársaknak” szólította, mire azok tiltakozásul kifütyülték a várva várt szónokot. Nagy Imre reformokat ígért, de hazatérésre szólította fel a tömeget – amelynek egy része elégedetlenül a Rádióhoz vonult, megostromolta és hajnalra elfoglalta.
Bővebben...
 

Spániel gazdit keres

E-mail Nyomtatás PDF

Egy külföldre távozó boglári család kénytelen elajándékozni 2,5 éves fajtiszta, orvosilag ellátott, chipezett, kan spánieljét. Kutyaiskolát végzett, rendkívül barátságos és játékos, Álmos a neve. Szeretnénk ha Bogláron, vagy a környéken maradna. Leinformálható, szerető gazdit keresünk. Érdeklődni lehet: Pauer Sándor csapatparancsnoknál (20/942-1790)

 

Lovas Cserkész Nyílt nap

E-mail Nyomtatás PDF

Kiruccanás a kiskunhalasi Lovas Cserkész Nyílt napra

2014. október 11-re hirdette meg a Magyar  Cserkészszövetség a lovas szakági napot. Mi, a fonyódi Napraforgó őrs 3 tagja: Bori, Panni és Kriszti már régóta nagy barátságban vagyunk a lovakkal, ezért amikor erről a programról értesültünk, elhatároztuk, hogy részt veszünk rajta.

 A szombat reggeli 6 órakor kelés nem a kedvencünk,  de az úton elég volt lehunynunk a szemünket és már aludtunk is. A 3 órás útba ez is belefért. Kiskunhalasra beérve kicsit kóvályogtunk, mert nem igazán találtuk meg a kert városban a megfelelő kis utcát. Egy néni útba igazított minket és elértünk a lovardához. Egy kis várakozás után egy lószállító jelent meg, amelyből Gábor bácsi szállt ki, a lovarda tulajdonosa, majd szépen sorban érkeztek a cserkészek, Kiskunhalasról, Pestről és Pécsről. 

Bővebben...
 


Oldal 1 / 81