Csapatunk életében egy teljesen új program jelent meg: a vándortáborozás. Sajnos ezen a nyáron a vezetőink elfoglaltsága miatt a tervezett álló táborunkat nem tudtuk megvalósítani. De szerencsére augusztusban meg tudtunk szervezni egy vándortábort.

A terv a következő volt: busszal elmegyünk Somogyvárra, majd onnan gyalogosan a zöld jelzésen hazagyalogolunk Balatonboglárra. Ez 32 km távolság. Terveim szerint ezt a távot 3 nap alatt kellett megtenni. Két pihenőhelyet iktattam be. az egyiket Hácson a másikat a Piros háznál Szőlősgyörökben.

A kellő izgalom és lelkesedés után augusztus 13-án reggel 7,30-kor gyülekeztünk a Balatonboglári vasútállomáson. Összesen 19 fővel vágtunk neki a távnak. 1 fő Takács Tomi terepjáróval kísért bennünket. közel 9 óra volt, amikorra Somogyvárra értünk. Aztán hajrá eltűntünk a vadonban. Az út változó volt a csalánoson és a sáron át a jók járhatóig mindenben volt részünk. Az erdő is csodaszép volt főleg a Gárdony közeli rész varázsolt át. Hatalmas tölgyes mély horhosokkal tűzdelve. Elhaladtunk egy ősmagyar sárkunyhó mellett, majd az első pihenőhelyre Gárdonyba értünk. Itt egy meseszép halastó partján pihentünk meg. Volt ebéd és sok cserkészjáték. Gárdony sajnos mára kihalt település néhány nyaraló látható csak. Innen kemény túrával nyílt terepen bevonultunk Hácsra, ahol a helyi kocsmában pihentünk meg. Itt mindenki feltöltődött és irány a szállás, ami Kis Károly vadőr barátom családi háza volt. Megérkezés után mindenki el lett szállásolva, utána forgó színpadoztunk. Este Edit Spagettit főzött, amiből mindenki belakott. Vacsi után fürdés majd tábortűz következett. Este mindenkinek jólesett a pihenés.

Másnap reggeli után megköszönve a szállást indultunk tovább Béndekre. Béndeken a kápolnát és a kihalt falu helyét néztük meg, majd indultunk tovább a Piros házhoz. Alighogy megérkeztünk a nyakunkba kaptunk egy kiadós esőt, de szerencsére nem áztunk meg.   Ebédre a faluból rendelt pizzát ettük. Este volt szabadulószoba játék majd szalonnasütés. A napot tábortűzzel fejeztük be. Néhányan ígérték, hogy meglátogatnak minket, de sajnos senki nem jött ki hozzánk. Kár!

A tábor 3. napján az ébredés után gyors reggeli következett majd indultunk haza.   A széles nyiladékon a Pitypang szakadék mellett, a János hegyen át vezetett az utunk, Szőlőskislak után irány Balatonboglár. A csapat fáradtan, de lelkesen 12:30-ra megérkezett a cserkészotthonhoz. Minden résztvevő előtt le a kalappal.

Négy személynek szeretnék köszönetet mondani:

  • ·Fullér László Úrnak a Gárdonyi halastó tulajdonosának, aki megengedte, hogy a csodálatos panorámájú halastavánál pihenhessünk meg.
  • ·Kis Károly vadőr Úrnak, akinek a házában volt a szállásunk
  • ·Tóth Tibor Erdész Úrnak, aki engedélyezte, hogy a Piros háznál aludjunk.
  • ·Takács Tominak, aki terepjáróval a GH feladatokat látta el.

2018.08.20.

Visnyei Tibor

- Fotóalbum -

- Jelenléti ív -

Bannerek

nea

me

bethlen

nca1

      tesco