A már hagyományosnak mondható Civil főzés volt okt. 9-én a kultúrház udvarán

A boglári Lengyel- Magyar Barátságház udvarán került megrendezésre az ez évi Civil Főzés, melyre csapatunkat is meghívták.

Már kilenc órakor összeverődtünk, és elkezdtük a munkálatokat. A szakácsunk Dénes Krisztián "Gömbi" volt, aki a "Zsírban tocsogó boglári marhaságokat" készítette el. Segédei - a Sólyom- és Tigris őrs tagjai - pucolták a krumplit, hagymát, hordták a vizet, egyszóval mindenben segítették főzőmesterünket.

A nyugdíjasok jóleső szavakkal díjazták a tűzgyújtó technikánkat, és néhányuknak is mi gyújtottuk be a tűzhelyük alapját. Volt néhány csapat, aki be tudta gyújtani a saját tüzét a civilek közt jól bevált eszközökkel, gondolok itt a "tömd tele újsággal, majd begyullad" és a "lánghegesztővel sikerülnie kell" módszerekre. Mi elegánsabb módszert alkalmaztunk: gyűjtöttünk fenyőgallyat, elhasogattuk a tűzifát, s mindezt igényesen és precízen elrendezve - és a tűzrakási szabályokat is betartva - meggyújtottuk. Nem kellett sokat várnunk, és szakácsunk már pakolta is a bográcsba a hozzávalókat. Amíg a konyha mestere sürgött-forgott a konyhának titulált sátorban, addig a csapat másik része a füves területen játszott. Persze ekkor sem hagytuk magára a szakácsot, mert sűrűn kellett kóstolgatni a pörköltet. Ez a sokat tapasztalt roverek feladata volt.

Örömmel láttuk, hogy nem csak mi, hanem a nyugdíjasok is jól érzik magukat, mert délben elkezdődött Lubics László "koncertje", amire az idősek nagy része heves táncba kezdett. Délután egy órára elkészültek az ételek, ami jó alkalmat adott a táncosoknak pihenésre.

Körbement a zsűri, s egyesével kóstolta meg a finomabbnál-finomabb fogásokat. Az első néhány sátornál járva a döntéshozó testület még nem is sejtette, hogy mi vár rájuk a cserkészek sátránál…

Elérkeztek hozzánk is, Gömbi felemelte a fedőt, s mintha bájétel lenne, a pörköltünk úgy elkápráztatta a zsűrit. Annyira ízlett nekik az ételünk, hogyha nem győzködjük őket, talán meg sem kóstolják a hátralévő csapatok ételeit.

A díjkiosztáson minden csapat oklevelet és egy fakanalat kapott, mondván: "Minden csapat első helyezést ért el!"

Szerintem nagyon jó volt a verseny, és biztosíthatok mindenkit, hogy jövőre is ott leszünk.

Oláh Dániel őv.

Bannerek

tesco

 

nea

Csapatunk programjainak megvalósítását a
Nemzeti Együttmüködési Alap támogatása
segíti.

esza logo

nca1