logo„Magad Uram, ha szolgád nincs”, kénytelen vagyok megírni a beszámolót, pedig csak Barkasszal követtem az eseményeket.

Az előző hétről elhalasztott csapatportyát szombaton megtartottuk. Halasztás oka, a meglehetősen zord időjárás volt, erős szél fújt és olykor esett is. Most szombaton az időjárás ugyan kegyes volt, de mégis késve tudtunk elindulni.

A péntek esti vezetői megbeszélésen a portya programját egyeztettük és felmerült, hogy csapatszinten átismételjük az ismert ill. homályba veszett népdaltudásunkat. Még az éjszaka folyamán a Viktor és a Matyi 9 oldalon megküldte e-mailban a nóták szövegét, amit reggel 6 órakor akartam soksorosítani. Azonban 7: 50 ig sem sikerült elvégeznem, mert valahogy megbolondítottam a nyomtatóm memóriáját. Kénytelen voltam segítséget kérni, Dani újratelepített, majd 12 példányban nyomtatta a nótákat. 
A csapat tagjai közben már türelmetlenkedtek, gondolom, gyülekező után, a foglalkozás előtti imát követően Zoli parancsnokságával nekivágtak a 20 km útnak kerékpárral. Már az indulás előtt Dani kénytelen volt „lovat váltani”, tehát nagy szükség van portyán legalább 2 tartalék biciklire. Úti célunkat szakszerűen nem tudom meghatározni, mikor megérkeztünk közvetlenül a Szárszó és Földvár közötti autópálya völgyhídja alatt találtuk magunkat. Itt áll Pista bá’ tanyája, amit használatra fölajánlott a csapatnak. Maga a tanya egy meredek domb lábánál fekszik, erdei környezetben.
Pista bá’-val Zoliék a nyáron ismerkedtek meg , mikor is a birtokon 23 francia cserkész táborozott. Egy este, egy autónyi boglári cserkész meglátogatta Őket és megismerkedtek egymással.
Míg a csapat rótta a kilométereket, bevásároltam a Pluszba (immár ismerve a létszámot) és Rózával az autópálya-lehajtónál vártuk a csapatot.  Egy csomó idő elteltével ellenkező irányból érkeztek, ugyanis Földvárig kerekeztek és vissza kellett fordulniuk. De innentől kezdve felpörögtek az események.
Negyed órán belül elfoglaltuk a tanya udvarát, Matyi és Zoli azonnal a tűzrakáshoz fogott, a többiek, pedig nyárskészítés, fagyűjtés ürügyén felfedezték a környéket. Ekkor már fél tizenkettő is elmúlt, kezdtünk éhesek lenni. Közben előkészültem a sütögetéshez, hagymát pucoltam, virslit bontogattam, szalonnát szeleteltem. Amikor a tűz már nem lobogott és a nyársak is elkészültek Zoli gyülekezőt sípolt, oktatási körben imádkoztunk. Kézmosás után mindenki nekifogott nyársa „felszereléséhez”, kinek mihez fűlt a foga. A 49 virsli gyorsan elfogyott, de szalonna, kenyér és hagyma bőségesen akadt. A nyársalás jól elhúzódott, 1 óra volt, amikor ismét imádkoztunk.

Háromnegyed kettőig nótáztunk Viktor irányításával és hellyel- közzel mind a 9 oldalnyi nótát ”leküzdöttük”. Mivel mindenki jól belakott és a ¾ órás ejtőzésen is túl voltunk, jól esett egy kis mozgás. A közeli szabad placcon 3-4 menetes kidobós játék kezdődött. Mikor a gyerekek jól elfáradtak, fél 3 felé járt az idő. Gyors rendrakás után, a foglakozást befejező imát követően, hazaindultunk. Ahogy az indulásnak, az érkezésnek sem voltam aktív résztvevője, mivel a csapat a kerékpárúton, mi a Rózával (a Barkaszban) a 7 úton közlekedtünk. Bízok benne, hogy lesz valaki, aki az oda –vissza útról beszámol a honlapnak.

PS

- Fotóalbum -

- Jelenléti ív -

Bannerek

nea

me

bethlen

nca1

      tesco